POP-OP efterskole

Kan man mon flytte en efterskole for en dag? Langelands Efterskole gjorde forsøget d. 8. september og rykkede hele efterskolen og en række samarbejdspartnere ind i Pressen ved Rådhuspladsen i København.

Da Rådhusuret slog 12.00, og klokkens slag ringede ud blev bl.a. Tøsedrengenes 80’er hit “Vi kan ikke leve alene” starten på dagens program ved en koroptræden af efterskolens nuværende og tidligere elever på Rådhuspladsen og Strøget. Mange nysgerrige tilskuere fra hovedstaden fik en oplevelse af et musikalsk og sprudlende Langeland. “Langelands Efterskole er en kæmpe fest at være sammen med”, udbrød én af gæsterne Torben Nielsen, der er direktør i Den Danske Naturfond.

De rå lokaler i Pressen dannede herefter ramme om aktiviteterne, der tog udgangspunkt i musik, kor, kunst og mad baseret på råvarer fra Langeland. Mange gæster fandt den kølige kælder, hvor skolens elever underholdt og fortalte om efterskolen i Rudkøbing.

Så “vi kan ikke leve alene”, og en del af Langeland blev flyttet ind på stenbroen, og i fællesskabets ånd fik København en oplevelse af et Langeland og en efterskole, der er værd at besøge.