Gratis menstruationsprodukter

Langelands Efterskole er Verdensmålsskole, og derfor er både ansatte og elever naturligvis meget optagede af verdensmål 5, som handler om ligestilling mellem kønnene.

Det har blandt andet resulteret i, at efterskolens Fællesråd med opbakning fra skolen har taget initiativet til en beslutning om at stille menstruationsprodukter – gratis – til rådighed for alle, der har brug for dem. Det betyder, at der findes skabe på alle toiletfaciliteter på LE, hvor menstruerende frit kan benytte svanemærkede menstruationsprodukter.

På den måde er der ingen, der skal bekymre sig om at anskaffe eller få råd til bind, tamponer m.m. – og samtidigt bliver der sat fokus på, at menstruation er en naturlig ting, som hører lige så meget hjemme på et toilet som …ja, toiletpapir.

Vi mener det, når vi siger, at eleverne er en vigtig del af vores arbejde med verdensmålene, og derfor er vi stolte over og glade for, at de sætter fokus på et vigtigt område i ligestillingen, der gør en konkret forskel hos os i hverdagen.

I skoleåret 2023-24 afprøver vi Mewaliis menstruationsprodukter, fordi det er dansk med en overskuelig produktionsvej, og fordi firmaet arbejder bæredygtigt på at minimere forbruget af traditionel plastik og klimabelastende ressourcer – besøg Mewalii.