Hjemlighed

Langelands Efterskole er dit hjem det år, hvor du er på skolen – og skolen bliver blandt andet et hjem, fordi eleverne er med til at bidrage til det og passe på det. Naturligvis ser et hjem for 98 unge mennesker anderledes ud end familielivet i en familievilla eller familielejlighed, og skolen er jeres hjem det år, hvor I er på efterskolen – og skolen bliver blandt andet et hjem, fordi du er med til at bidrage til det og passe på det. 

Ove Korsgaard – forfatter og professor emeritus i pædagogik på Aarhus Universitet – taler om storfamilien, og at det er den, som højskolen og siden efterskolen oprindeligt er modelleret efter. Storfamilien er et arbejdsfællesskab. Hvor kernefamilien er sammen om hinanden og deler oplevelser, er storfamilien sammen om noget og deler opgaver. 

Hjemlighed er et mulighedernes rum, og som skole har vi store muligheder for at dyrke netop dette i den professionelle relation mellem lærere og elever på Langelands Efterskole. At hjælpe til skaber fællesskab. Og hjemlighed. Det gælder i køkkenet, og det gælder også for den daglige og ugentlige rengøring på værelset og rundt omkring på skolen. Det gælder, når dyrene på LE skal have mad, og det gælder, når pedellen får en hjælpende hånd.

På Langelands Efterskole deltager du aktivt i arbejdet i storfamilien, fordi skolen er dit hjem i et år.