Madværk

LEDER DU EFTER EN EFTERSKOLE, HVOR DU KAN HAVE DET FEDT MED AT LAVE MAD?
– SÅ ER LANGELANDS EFTERSKOLE LIGE NOGET FOR DIG!

Synes du, det er sjovt at lave mad? Er du interesseret i at arbejde med bæredygtighed i skolens køkken- og frugthave? Vil du blive klogere på grøn omstilling? På vores efterskole med madlavning følger vi maden fra jord til bord og laver lækker mad med fokus på bæredygtighed.

EFTERSKOLE MED MADLAVNING

På linjefaget Madværk skal du så, plante, høste, sanke, smage, skabe og nyde mad, der smager. Du skal dykke ned i biernes verden i vores egen bigård, og du skal møde spændende mennesker, der gør en forskel, når det handler om at producere fødevarer ansvarligt.

Madværk er et grønt laboratorium, hvor du i køkkenet skal snitte, koge, blende, fryse, blanchere, tranchere, partere og meget mere – og så bliver du knaldgod til at bruge et mandolinjern.

På Madværk tager vi på sanketure i naturen og i havet, og du lærer at konservere råvarerne, så vi kan få smagfulde madoplevelser året rundt.

MADVÆRK LADER IDEERNE SPIRE

Madværk er et kreativt linjefag, hvor ideerne spirer og gror. Det er her, du lærer at lave arbejde bæredygtigt i Fælleshaven og skabe mad med kærlighed, så du mærker stoltheden ved et godt håndværk. Du bliver en del af et linjefag, hvor der er masser af tid til leg og eksperimenter. Du kommer til at mærke suset, når rigtige gæster skal smage vores kreationer ved fællesspisningerne i vores Folkehus.

På linjefaget Madværk vil du lære at lave håndlavet mad i LE’s Ma’hus. Mad, der laves af mennesker, der tør smage, dufte og føle. Du bliver en del af et gastronomisk miljø, hvor vi arbejder med gode råvarer og lækker mad – og hvor idéerne får frit spil.

MADLAVNING OG GRØNNE FINGRE

Havebrug behøver ikke at være en krig mod naturen med spade, pesticider og konstant lugning. I Langelands Efterskoles nye køkkenhave – Fælleshaven – vil du få praktisk kunnen i havedyrkning samtidig med, at du får en forståelse for bæredygtighed og økologi i et større perspektiv. Du prøver forskellige metoder af i forhold til at dyrke jorden og er med i processen med at udvikle Fælleshaven. 

Fælleshaven designes, skabes og vedligeholdes af bl.a. dig, og haven gives videre fra et efterskolehold til det næste. Du sætter dit blivende præg, og du kan komme tilbage 5, 10 eller 50 år efter og plukke bær af en busk eller frugt fra et træ, som du plantede.

BLIV ELEV PÅ VORES EFTERSKOLE MED MADLAVNING

Der er en særlig ånd på Langelands Efterskole. Alt emmer af kreativitet og liv, og vi har masser af plads til originalitet.

Vi er hyper-ambitiøse på dine vegne, for du skal have et år på efterskole, du aldrig glemmer. Et år, der gør dig klar til ungdomsuddannelserne og slår tonen an til et godt liv.

Skolen har endnu få ledige pladser til de kommende skoleår.

EFTERSKOLE MED MADLAVNING PÅ LANGELAND

Som elev på linjefaget Madværk på vores efterskole nær Fyn vil du opdage glæden ved at være med til at skabe en velsmagende ret ud fra råvarer, du selv har dyrket – med god samvittighed. På linjefaget kan alle være med – vi dyrker nemlig ikke finere gastronomi, men mad for dig, der har en interesse for at lave mad i fællesskab med andre. Og skabe noget, du kan være stolt af.

    BLIV EN DEL AF FREMTIDEN

    Vi elsker spørgsmål, undren og nysgerrighed.

    Vi elsker at sprænge rammerne for, hvad der kan lade sig gøre. Og vi elsker succesoplevelser

    og lyset i vores elevers øjne, når de opdager, at de kan mere, end de tror.

    Det kommer du også til at opleve, når du vælger et år på Langelands Efterskole.

    Faktisk vil vi gerne love dig, at du får et unikt efterskoleår fyldt med sammenhold, nærvær og kreativitet. At du bliver medbestemmende og bevidst om din rolle i fællesskabet og får lov at dyrke din passion på vores efterskole.

    Og at vi sender dig ud i verden bevæbnet med ny viden, skaberglæde og mod til at være dig selv.