MADVÆRK

image-2469e93a9799517d29cc2ad38401f028a144d6a0-5258x3788-jpg

Synes du, det er sjovt at lave mad? Er du interesseret i at arbejde med bæredygtighed i skolens køkken- og frugthave? Vil du være havbonde? Vil du blive klogere på grøn omstilling?

På vores efterskole med madlavning følger vi maden fra jord til bord og laver lækker mad med fokus på bæredygtighed.

Mad og meget mere

image-894261963d72a415c6cba5133c4d23905b535f21-6000x4000-jpg

Som elev på linjefaget Madværk vil du opdage glæden ved at være med til at skabe en velsmagende ret ud fra råvarer, du selv har dyrket – med god samvittighed.

På linjefaget kan alle være med – vi dyrker nemlig ikke finere gastronomi, men mad for dig, der har en interesse for at lave mad i fællesskab med andre. Og skabe noget, du kan være stolt af.

Her lærer du

Mad og meget mere

På linjefaget Madværk skal du så, plante, høste, sanke, smage, skabe og nyde mad, der smager. Du skal dykke ned i biernes verden i vores egen bigård, og du skal møde spændende mennesker, der gør en forskel, når det handler om at producere fødevarer ansvarligt.

Madværk er et grønt laboratorium, hvor du i køkkenet skal snitte, koge, blende, fryse, blanchere, tranchere, partere og meget mere – og så bliver du knaldgod til at bruge et mandolinjern.

På Madværk tager vi på sanketure i naturen og i havet, og du lærer at konservere råvarerne, så vi kan få smagfulde madoplevelser året rundt.

image-73cc54e4c197464fe71b9e305c120d3124b4fe33-3867x5801-jpg

Madværk lader ideerne spire

Madværk er et kreativt linjefag, hvor ideerne spirer og gror. Det er her, du lærer at lave arbejde bæredygtigt i Fælleshaven og skabe mad med kærlighed, så du mærker stoltheden ved et godt håndværk. Du bliver en del af et linjefag, hvor der er masser af tid til leg og eksperimenter. Du kommer til at mærke suset, når rigtige gæster skal smage vores kreationer ved fællesspisningerne i vores Folkehus.

På linjefaget Madværk vil du lære at lave håndlavet mad i LE’s Ma’hus. Mad, der laves af mennesker, der tør smage, dufte og føle. Du bliver en del af et gastronomisk miljø, hvor vi arbejder med gode råvarer og lækker mad – og hvor idéerne får frit spil.

Grønne fingre

Havebrug behøver ikke at være en krig mod naturen med spade, pesticider og konstant lugning. I Langelands Efterskoles nye køkkenhave – Fælleshaven – vil du få praktisk kunnen i havedyrkning samtidig med, at du får en forståelse for bæredygtighed og økologi i et større perspektiv. Du prøver forskellige metoder af i forhold til at dyrke jorden og er med i processen med at udvikle Fælleshaven.

Fælleshaven designes, skabes og vedligeholdes af bl.a. dig, og haven gives videre fra et efterskolehold til det næste. Du sætter dit blivende præg, og du kan komme tilbage 5, 10 eller 50 år efter og plukke bær af en busk eller frugt fra et træ, som du plantede.

image-8b882092733df077638bac86f724e4624e13f028-6211x9317-jpg

Havhave

I skolens havhave bliver du havbonde, for i LEs havhave dyrker vi tang og muslinger på en regenerativ måde - det vil sige, at opdrættet har en samlet netto positiv indvirkning på de omkringliggende marine økosystemer.

Det synes vi er en god ide og samtidig smager det godt.

Vi har sågar udviklet en tangkogebog sammen med Fjord&Bælt.

Bliv en del af LE

Du kan skifte linjefag fire gange i løbet af året, og du kan ikke hver gang forvente, at du får det ønskede fag. Derfor har vi seks spændende og kreative linjefag.

Tilmelding

Andre linjefag